Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki yıkıcı depremin ardından, Hatay’da 6.4 şiddetinde deprem meydana geldi. Gözler uzmanların sürekli uyarı yaptığı İstanbul depremine çevrildi. Türkiye’de çalışmalar yapan Japon İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki, Marmara’da beklenen İstanbul depremiyle ilgili açıklamalarda bulundu.
JAPON DEPREM UZMANI’NDAN İSTANBUL DEPREMİ AÇIKLAMASI *
TV100 ekranlarında Ece Üner’e konuk olan Japon inşaat mühendisi Yoshinori Moriwaki, ”İstanbul’da 1. ve 2. köprüde güçlendirmeler yapıldı. Aynı şekilde Mecidiyeköy’deki ana viyadük de güçlendirildi. İstanbul’un bazı ilçelerinde de Japon bilim insanları aracılığıyla güçlendirmeler yapıldı’ dedi. Beşiktaş, Sarıyer, Ataşehir bu ilçeler güçlendirildi. Japonlar bilimsel olarak bu konuda yardım yaptı.
Marmara Bölgesi genelinde deprem bekleniyor ama güçlendirme yapılan yerlerde hasar beklendiği kadar kötü olmayacak. Depremin şiddeti 7.5 olsa bile güçlendirme yapılan Ataşehir, Şişli, Mecidiyeköy, Sarıyer, Beşiktaş gibi bölgelerde problem olacağını düşünmüyoruz.” dedi. Moriwaki, Avcılar, Küçükçekmece ve Büyükçekmece’nin ise zeminin yumuşak olduğunu vurguladı.”
‘İSTANBUL DEPREMİ AMA YAKINDA GELEBİLİR’ *
“Bursa yöresinde 150’den fazla kırmadığı nokta var. Marmara Bölgesi’nde 3-4 kırmadığı nokta var. Bunun zamanını söylemek mümkün değil ama yakında gelebilir.”
- İstanbul ilçeleri deprem risk haritası ve olası deprem kayıp tahminleri
- Büyükçekmece deprem riski ve deprem tehlike haritası
- Kartal deprem riski ve deprem tehlike haritası
-
Arnavutköy deprem riski ve deprem tehlike haritası
YALOVA VE BURSA UYARISI *
Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Yalova merkezin Yalova’nın sahil ilçesi olan Çınarcık’ın ve Bursa’nın riskli olduğunun altını çizdi.
‘OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ 7.9’A BİLE DAYANIR!’ *
‘Osmangazi Köprüsü ise 7.9 şiddetindeki depreme bile dayanıklı! O köprü deprem göz önünde bulundurarak yapıldı.
‘MUŞ, BİTLİS FAY HATTI SIKINTILI’ *
Japon deprem uzmanı, ”Doğu Anadolu fay hattı bu kadar kırılmaya başladı bundan sonra neresi diye düşünüyoruz. Hatay’da hasar oldu ama fay hattı daha kırılmadı. Kahramanmaraş’a kadar kırdı. Hatay’dan sonra güneye gelen Kuzey Kıbrıs’a giden bir fay hattı var. Elazığ’da da bir fay var.’
Bingöl’den batıya uzanan fay hattında da tehlike var. Muş, Bitlis, Van… 2011’de Van’dan sonraki fay hattı kırıldı. Muş, Bitlis tarafında da deprem bekleniyor. Sonra da Marmara Depremi bekleniyor.
İzmir’deki fay hattı geçtiğimiz depremde kırıldı. İzmir’de yoğun bir deprem beklemiyoruz. Deprem geliyorsa da etkisinin düşük olacağını düşünüyoruz.” açıklamasında bulundu.
İLGİLİ İÇERİKLER
- Holosen fayı nedir? Deprem yüzey kırığı ve diri fay haritası
- Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerindeki iller ve deprem risk haritası
- Doğu Anadolu bölgesi deprem haritası ve fay hattı üzerindeki iller
İzmir Tempo sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.