Son dakika haberi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Galataport İstanbul’da açılan İstanbul Modern’i ziyaretinde konuştu.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na ilişkin konuşan Erdoğan, 19 Mayıs’ın ruhunu yaşatıp gelecek nesillere aktarmaya devam edeceklerini dile getirdi.
İBB Başkanlığı yaptığı dönemde İstanbul’a güçlü bir kültür-sanat altyapısı kazandırdıklarını ifade eden Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’ni, AKM’yi, Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu’nu ve İstanbul Kongre Merkezi’ni yenilediklerini açıkladı.
Kültür merkezlerimizin sayısını 43’ten 122’ye çıkardıklarını da sözlerine ekleyen Erdoğan, “Şimdiye kadar 12 bin eseri yeniden ait olduğu topraklara kavuşturduk. Her alanda sanata ve sanatçılarımızın yanında olmayı görev adeddiyoruz.” dedi.
19 MAYIS MESAJI
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:
İstanbul Modern artık uluslararası niteliği olan bir müze. Galataportla bütünleşen bir yapı ortaya koyuyor. Tüm milletimijn 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı tebrik ediyorum. Kadını erkeği genci yanşlısıyla milli mücadelenin tüm gizli kahramanlarını şükranla anıyorum. 19 Mayıs’ın ruhunu yaşatıp gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz.
Bu tarih esarete karşı özgürlüğün, yılgınlığa karşı umudun yükselmeye başladığı dönüm noktasıdır. Cumhuriyet’imizin 100. yıl dönümünde Türkiye Yüzyılı’nın inşasını başlatıyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımızı uzun süredir yürütüyoruz. Önümüzdeki dönemde çok daha güçlü ve kararlı bir şekilde kalkınma hamlelerimizi sürdüreceğiz.
“KÜLTÜR SANAT ALTYAPISI KAZANDIRDIK”
Özgün kültür sanat eserleri çıkarmada arzu ettiğimiz mesafeyi kat edemedik.
Belediye başkanlığımız döneminde İstanbul’a güçlü bir kültür-sanat altyapısı kazandırdık.
Haliç Kongre Merkezi’nin durumunu, çevresini İstanbullular gayet iyi bilir. Orası mezbahanelerin olduğu yerdi. Orayı şu andaki Haliç Kongre Merkezi’ne dönüştürdük. O kokulardan geçilmeyen Haliç’i bugünkü hale getirdik. Taksim’deki temelinden yıkılmaya başlayan AKM’nin daha iyisini yapmak için harekete geçtiğimizde bize neler dediklerini hatırlayın. Aynı şekilde Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu’nu yıkıyoruz dediğimizde de neler yaptıklarını hatırlayın. Burada 40 metre derine giriyoruz dediğimizde neler söylendiğini hatırlayın. İstanbul Kongre Merkezi, İstanbul’un en büyük kongre merkezi oldu.
“DÜNYA İSTANBUL MODERN’İ DAHA GÜÇLÜ TANIYACAKTIR”
İstanbul Modern olarak ikinci etaba da girilince şu andaki İstanbul Modern’i görmüş olduk. Dünya, İstanbul’u İstanbul Modern ile çok daha iyi tanıyacaktır, tanışacaktır.
Önceki dönemlerde farklı düşünen sanatçılarımızı korku iklimi ile sindirmek istediler. Sanat dalları arasında ayrım yapan değil tüm değerlere kucak açan bir anlayışla ilerliyoruz. Eskiden resmi ideoloji tarafından cezalandırılmış kim varsa hangi fikir sanat adamı varsa hepsine kucak açtık.Türk şiirinin duayen ismi Nazım Hikmet’e yeniden Türk vatandaşlığı veren biz olduk. Özgün mimari yapılarımızla tarihe imza attık. Milletimiz kendisine kazandırdığımız bu değeri görüyor ve takdir ediyor.
“43’TEN 122’YE ÇIKARDIK”
Kültür merkezlerimizin sayısını 43’ten 122’ye çıkardık. Şehirlerine uygun kültür merkezlerini kazandırdılar.
Şimdiye kadar 12 bin eseri yeniden ait olduğu topraklara kavuşturduk. Her alanda sanata ve sanatçılarımızın yanında olmayı görev adeddiyoruz.
Dünyanın dört bir yanından eser milletimizin beğenisine burada sunuldu.
İstanbul Modern’in şehrimize çok büyük değer katacağına inanıyorum. Yeni binasıyla önbümüzdeki dönemde de Türkiye’nin en prestijli çağdaş sanat merkezlerinden biri olmayı sürdürecektir. Bu güzel eserin şehrimize, kültür ve sanat camiamıza kazandırılmasına vesile olan Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, Eczacıbaşı topluluğuna, Doğuş Grubu’na ve Bilgili Holding’e teşekkür ediyorum.
İzmir Tempo sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.