1. Haberler
  2. Son Dakika
  3. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: İstanbul-Erivan uçuşları kısa sürede başlayacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: İstanbul-Erivan uçuşları kısa sürede başlayacak

disisleri-bakani-mevlut-cavusoglu:-istanbul-erivan-ucuslari-kisa-surede-baslayacak
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dakika haberi! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 2021 yılına ilişkin dış politika değerlendirme toplantısında konuştu. 

Çavuşoğlu, “Birlikte kalkınma ve refah yolunda çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Çavuşoğlu’nun açıklamalarından satır başları:

“Bu yıl pek çok sorunlu konuda normalleşme adımları attık. BAE, Mısır, Bahreyn ve İsrail’deki temaslarımızı biliyorsunuz. Bu süreçleri gerçekçi bir yaklaşımla ele alacağız. Keza Fransa’daki ilişkilerdeki gerginliği azaltmaya başladık. Ermenistan ile normalleşme konusunda karşılıklı temsilciler atadık. İstanbul-Erivan uçuşları kısa sürede başlayacak. 

Edindiğimiz izlenime göre Ermenistan ve Türkiye’nin özel temsilcileri arasındaki ilk toplantı  Moskova’da gerçekleşecek. Ermenistan’ın bu yönde bir arzusu var.

3+3 formatındaki toplantımızın ilkini gerçekleştirdik.

Afganistan’da binlerce kız çocuğuna eğitim veriyoruz. Kabul’de bir okul açılması için temaslarımız devam ediyor. Afganistan’ın üniversite sınavı birincisi kızımız Türkiye’de tıp eğitimi görüyor. 

Katar ile birlikte Kabil Havalimanı’nın işletmesini almak için çalışıyoruz.

Balkanların 1990’lara geri dönmesini izin veremeyiz. 

Doğu Akdeniz’deki çıkarlarımızı dikkatli bir şekilde koruduk. Kıbrıs’ta egemen eşitlik konusunda iki devletli çözümü uluslararası gündeme soktuk.

Yunanistan Başbakanı ve Dışişleri Bakanı’nın son zamanlardaki tansiyonu yükseltme girişimi son derece tehlikedir. Bu konuda tutumuz bellidir.

Bununla birlikte Yunaistan ile istişari görüşmeleri terkar başlattık. AB ile ilişkileri somu bir şekilde ilertletmek istesek de maalesef AB aynı iradaeyi ortaya koyamadık. Ancak, üç konuda anlaşmaya vardık: sağlık, güvenlik, çevre.

F-35 AÇIKLAMASI

Sayın Cumhurbaşkanımız ve Biden’ın gerçekleştirdiği stratejik ortaklıklar devam ediyor.  Şu anda F-35’lerin alımı konusunda bir sıkıntı var. F-35 konusunda Kongre’nin de ikna edilmesi gerekiyor. Bazı konularda olumlu adımlar atarsak kongre de ılımlı olur. F-35 alınmayacağına göre verdiğimiz paranın geri ödenmesi gerekiyor ya da yerine başka bir şey alınması gerekiyor.

Diğer taraftan Rusya ile temaslarımız yakın düzeyde devam etti. Ukrayna’da özellikle Donmbas’ta çözüme ulaşılmasını destekliyoruz. 

Biz Suriye’nin sınır ve toprak bütünlüğünü destekliyoruz. PKK YPG bölücü terör örgütüdür. Türkiye’de başaramadıklarını Irak’ta başarmaya çalışıyorlar. PKK’nın hedefi her yerde aynıdır. Rejim ile ilişkilerimiz bir tarafa, terör örgütleri ile mücadele ortak menfatimizdir. Son zamanlarda bu çerçevede özel bir görüşme olmadı.”


İzmir Tempo sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: İstanbul-Erivan uçuşları kısa sürede başlayacak
Yorum Yap

444 SEO Reklam Yazılım Tasarım London Smartic Pro Agency Kurumsal SEO Hizmetleri

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İzmir Tempo ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!