1. Haberler
  2. Dünyadan Haber
  3. ’12’nci Kalkınma Planı’ genelgesi yayımlandı

’12’nci Kalkınma Planı’ genelgesi yayımlandı

’12’nci-kalkinma-plani’-genelgesi-yayimlandi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

’12’nci Kalkınma Planı’ genelgesi Resmi Gazete’de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan Cumhurbaşkanlığı genelgesine göre; 2053 vizyonu doğrultusunda oluşturulacak 12’nci Kalkınma Planı, 2024- 2028 dönemini kapsayacak. Bu sürede oluşturulacak strateji ve hayata geçirilecek uygulamalarla refahın artırılması ve daha adil paylaşılması sağlanacak. Ekonomik ve sosyal kalkınma adımlarına devam edilecek. Küresel düzeyde süregelen ekonomik, sosyal, jeopolitik ve siyasi dengesizliklerin oluşturduğu tehditlerin giderilmesi için öncelikler belirlenecek.

Planın hazırlık çalışmaları kapsamında Strateji ve Bütçe Başkanlığı koordinasyonunda kamu, özel ve sivil toplum temsilcileri ile akademik çevreleri bir araya getirecek, büyüme, enflasyon, tarım, hayvancılık, güvenlik, ticaret, turizm, inşaat, eğitim, aile, yoksulluk, konut, su, iklim değişikliği gibi pek çok konuda 54 adet özel ihtisas komisyonu kuruldu. Ayrıca, konunun uzmanlarının yer alacağı kalkınma, dış ticaret, sanayi, mesleki eğitim, bağımlılıkla mücadele, iş sağlığı ve diğer alanlarla ilgili 26 tane çalışma grubu oluşturuldu. İhtiyaç duyulması halinde Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nca yeni komisyon ve gruplar da kurulabilecek.

Genelgenin ekinde, özel ihtisas komisyonları ile çalışma gruplarına ilişkin listeler de yer aldı. Buna göre, 54 özel ihtisas komisyonu ile 26 çalışma grubu oluşturuldu.

Özel ihtisas komisyonları;

“Büyüme Dinamikleri ve Yeşil Büyüme”, “Tüketim ve Tasarruf Eğilimleri”, “Enflasyonla Mücadele”, “Finansal Hizmetlerin Geliştirilmesi”, “Sosyal Güvenlik Sisteminin Sürdürülebilirliği”, “Yatırım Politikaları ve Öncelikleri”, “İş ve Yatırım Ortamının İyileştirilmesi”, “İmalat Sanayii Politikaları”, “Sağlık Endüstrilerinde Dönüşüm”, “Fikri Mülkiyet Hakları”, “Girişimcilik ve KOBİ’ler”, “Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik”, “Tarımda Teknoloji Kullanımı”, “Gübre, Tohum ve İlaçta Yerlileşme”, “Tarımda Toprak ve Su Kaynaklarının Yönetimi”, “Orman Varlıklarının Korunması ve Erozyonla Mücadele”, “Orman Ürünleri”, “Bitkisel Üretim”, “Hayvancılık”, “Su Ürünleri”, “Gıda Güvenliği ve Güvenilirliği”, “Enerji Verimliliği ve Arz Güvenliği”, “Maden Politikaları”, “Ulaştırma”, “Lojistik Hizmetleri”, “Ar-Ge ve Yenilik Ekosisteminin Güçlendirilmesi”, “Bilgi ve İletişim Teknolojileri”, “Adalet Hizmetlerinde Etkinlik”, “Güvenlik Hizmetleri”, “Ticaret Hizmetlerinin Geliştirilmesi”, “Turizm”, “İnşaat, Mühendislik-Mimarlık, Teknik Müşavirlik ve Müteahhitlik Hizmetleri”, “Eğitimde Kalitenin Artırılması”, “Kültür ve Sanat”, “Sağlığın Korunması ve Geliştirilmesi”, “İşgücü Piyasası”, “Aile, Nüfus ve Demografik Dönüşüm”, “Kadının Kalkınmadaki Rolü”, “Çocuk”, “Gençlik”, “Dış Göç”, “Aktif Yaşlanma”, “Gelir Dağılımı”, “Yoksullukla Mücadele ve Sosyal Yardımlar”, “Kalkınma Sürecinde Sivil Toplum Kuruluşları”, “Bölgesel Kalkınma Politikaları”, “Kırsal Kalkınma”, “Kentsel Yaşam Kalitesi”, “Konut Politikaları”, “Yerel Yönetimler”, “Afet Yönetimi”, “Katı Atık Yönetimi”, “Su Yönetimi”, “İklim Değişikliğinin Sürdürülebilir Kalkınmaya Etkisi.” şeklinde sıralandı.

Çalışma grupları;

“Kalkınmanın Finansmanı”, “Dış Ticarette Yeni Yaklaşımlar”, “İşgücü Piyasalarında Yeşil Dönüşüm”, “Dijitalleşme ve Vergileme”, “Sağlık Sisteminde İlaç”, “Ana Metal Sanayii”, “Kimya Sanayii”, “Makine Sanayii”, “Elektrikli Teçhizat”, “Otomotiv Sanayii”, “Elektronik Sanayii”, “Tekstil-Deri-Hazır Giyim”, “Enerji Teknolojileri”, “Raylı Sistem Araçlarında Yerli Üretim”, “Karayolu Trafik Güvenliği”, “Kamu-Özel İşbirliğinde Yenilikçi Finansman Alternatifleri”, “e-Devlet Hizmetlerinin Geliştirilmesi”, “Dijital Gelişmelerin Sosyoekonomik Etkileri”, “Gümrük Hizmetlerinin Geliştirilmesi”, “Yayıncılık”, “Mesleki Eğitimde Niteliğin Artırılması”, “Bağımlılıkla Mücadele”, “İş Sağlığı ve Güvenliği”, “Engelli Hizmetlerinin Geliştirilmesi”, “Çok Taraflı İşbirliğinde Yeni Yaklaşımlar ve Ülkemizin Öncelikleri”, “Teknik İşbirliği ve Kalkınma Yardımları.” olarak belirlendi.


İzmir Tempo sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
’12’nci Kalkınma Planı’ genelgesi yayımlandı
Yorum Yap

444 SEO Reklam Yazılım Tasarım London Smartic Pro Agency Kurumsal SEO Hizmetleri

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İzmir Tempo ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!