1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Madenciliğe son verin!

Madenciliğe son verin!

madencilige-son-verin!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Royal Society of Chemistry tarafından yürütülen yeni bir kampanya, tüketici teknolojisinde kullanılan malzemeler için madencilik yapmaya devam etmenin sürdürülemezliğine dikkat çekiyor. Yalnızca 2021’de dünyanın atılan elektronik dağının, Çin Seddi’nden daha fazla, 57 milyon ton ağırlığında olduğu tahmin ediliyor. Ukrayna’daki savaş da dahil olmak üzere jeopolitik huzursuzluk, elektrikli araç pillerinde önemli bir unsur olan nikel gibi malzemelerin fiyatlarında büyük artışlara neden oluyor. Metal piyasasındaki bu oynaklık “tedarik zincirlerinde kaosa” da neden oluyor. Pil teknolojisindeki bir diğer önemli bileşen olan lityumun fiyatı, talepteki artışla birlikte 2021 ile 2022 arasında neredeyse yüzde 500 arttı.

Royal Society of Chemistry Başkanı Profesör Tom Welton, “Teknoloji tüketim alışkanlıklarımız son derece sürdürülemez durumda ve bu, ihtiyaç duyduğumuz ham elementleri tüketme riskiyle karşı karşıya bıraktı. Hükümetlerin ve işletmelerin, dünyanın büyüyen e-atık kriziyle mücadele edebilecek ve tedarik zincirleri üzerindeki yükü hafifletebilecek döngüsel bir ekonomi geliştirmek için acilen daha fazlasını yapması çok önemli” diyor.

İNSANLAR ŞİKAYETÇİ AMA BİLGİSİZ

Royal Society of Chemistry’nin yeni araştırması, tüketicilerden daha sürdürülebilir teknoloji için artan talep olduğunu da ortaya koydu. 10 ülkede 10 bin kişiyle yapılan çevrimiçi bir ankette, katılımcıların yüzde 60’ı, ürünün sürdürülebilir bir şekilde yapıldığını bilselerdi tercih ettikleri teknoloji markasının rakibine geçme olasılıklarının daha yüksek olacağını söyledi. Anket ayrıca insanların kendi e-atıkları ile nasıl başa çıkacaklarını bilmediklerini de ortaya koydu.

Ankete katılanların çoğu, evlerinde bulunan kullanılmayan cihazların çevresel etkisinden endişe duyduklarını, ancak bunlarla ne yapacaklarını bilmediklerini veya geri dönüşüm planlarının güvenliği konusunda endişe duyduklarını söyledi.

Şu anda e-atıkların yüzde 20’sinden daha azı toplanıp geri dönüştürülüyor ve her yıl yaklaşık 2 milyon ton büyüyor.


İzmir Tempo sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Madenciliğe son verin!
Yorum Yap

444 SEO Reklam Yazılım Tasarım London Smartic Pro Agency Kurumsal SEO Hizmetleri

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İzmir Tempo ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!